Descobreix
Vilanova de Bellpuig, Lleida

On pernoctar a Vilanova de Bellpuig

Zona de pernocta per a autocaravanes, caravanes i campers. Pendent d'habilitar serveis de canvi daigües. A una zona molt agradable i tranquil·la però a prop del nucli del poble.

Camí L'Eral s/n
Pernocta gratuïta
Capacitat per a 6 vehicles
Estada màxima de 3 dies

Servicios

Piscina
Pet friendly
Zona Pícnic
Área de pernocta en Vilanova de Bellpuig

El poble de Vilanova de Bellpuig

Vilanova de Bellpuig és un petit poble de la Comarca del Pla d'Urgell a Lleida. Entre els seus atractius patrimonials destaquem l'església parroquial de Sant Pere Apòstol amb un retaule gòtic de la Mare de Déu del Lliri (s.XV), l'edifici de l'antic ajuntament(s.XVII), Cal Tudela (s.XVI), Ca l'Apotecari (s.XVII) i Cal Palau (s.XVIII). A més a més d'aquests atractius arquitectònics, Vilanova de Bellpuig es troba a un indret estratègic pels amants de la naturalesa i la cultura. Així, a pocs kilòmetres ens podem trobar espais tan interessants com el Salt del Duran, els Secans de Belianes-Preixana o el Poblat Íber d'Arbeca. El caràcter pla de la comarca, fa que Vilanova de Bellpuig sigui idònia per agafar la bicileta i recorre els numbrosos camins i senders que envoltan la població. I és tan gran l'ús que fan els seus habitants d'aquest mitjà de transport sostenible i saludable que s'ha arribat a conèixer com “el poble de les bicicletes”. Al llarg de l'any podem trobar festes i fires molt interessants com la Festa Major (primer divendres del mes de setembre), Sant Pere (patró de la població,el 29 de juny) i el Concert de l'Estelada(mes d'abril). Durant la jornada es duen a terme les catifes de Corpus i la trobada de puntaires, col·leccionistes de plaques de cava i de gegants. Podem trobar activitats esportives variades que tenen lloc al llarg de l'any: la Cursa de la Guineu (mes de juny, organitzada pel Club Atletisme la Guineu) i la Triatló (mes d'agost, organitzada pel Club Ciclista Guineus). A Vilanova de Bellpuig s'hi troben dues cases de turisme rural, un restaurant i un dels productors d'agricultura ecològica més importants no només de la comarca. A més a més, també compta amb forns de pa de llenya tradicionals.

Descubre Vilanova de Bellpuig

Què fer a Vilanova de Bellpuig

Esglèsia Parroquial de Sant Pere Apòstol en Vilanova de Bellpuig

Esglèsia Parroquial de Sant Pere Apòstol

L'actual edifici es va construir a principis del segle passat, aprofitant l'estructura de l'antic edifici que data del segle XIV, construït amb estil gòtic. En l'edifici també es conserva el retaule de la Mare de Déu del Lliri, del segle XIV, un dels elements artístics de més valor de la comarca del Pla d'Urgell.

Cultura
Retaule gòtic de la Mare de Déu del Lliri en Vilanova de Bellpuig

Retaule gòtic de la Mare de Déu del Lliri

Esplendid retaule gotic que es troba a un estat de conservació molt bo i que esdevé un testimoni valuosíssim del passat medieval de la vila.

Cultura
Antic ajuntament en Vilanova de Bellpuig

Antic ajuntament

És una obra renaixentista protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. Una casa de carreus de pedra i tres plantes: planta baixa amb porta principal d'arc de mig punt dovellat, una petita porta i una finestra, planta noble separada de la baixa per una motllura que sobresurt i tres grans finestrals iguals; planta superior amb tres portes sortides de balcó.

Cultura
Ruta de la Festa de la Bicicleta en Vilanova de Bellpuig

Ruta de la Festa de la Bicicleta

Ruta que es fa cada any a la Festa de la Bicicleta del dia 1 de maig i que es tracta de un recorregut de 10 km fàcil i apte per a tota la familia que pasa pels indrets més interessants de l'entorn com el Salt del Duran, el Canal d'Urgell o el Riu Corb..

Esports i Aventura
Ruta de les Serres en Vilanova de Bellpuig

Ruta de les Serres

Ruta fàcil d'uns 2'5 km per fer passejant o corrent que passa pel pantà de les Serres i deixa veure una de les millors vistes del poble.

Esports i Aventura
Mural del Projecte Viladona en Vilanova de Bellpuig

Mural del Projecte Viladona

Una obra de l'artista Lily Brick que representa un homenatge a les tradicions de Vilanova de Bellpuig i la figura de l'activista cultural local Pilar Torrades.

Art
Espai Natural Secans de Belianes-Preixana en Vilanova de Bellpuig

Espai Natural Secans de Belianes-Preixana

Espai Natural Protegit consistent en un terreny pla dedicat gairebé exclusivament als cultius o es trobem el riu Corb, el canal d'Urgell i molts camins per fer senderisme o BTT. És l'habitat natural de numbroses espècies de invertebrats, anfibis i més de 30 espècies d'aus nidifiquen a la zona.

Naturalesa

Serveis que pots trobar a Vilanova de Bellpuig

Botiga en Vilanova de Bellpuig

AVC Bikes

Botiga i taller de bicicletes on trobar tot el que sigui necessàri per gaudir de les dues rodes.

Botiga
Botiga en Vilanova de Bellpuig

Productes ecològics Cal Valls

Empresa familiar, dedicada des de 1978 a la producció i elaboració de sucs i conserves vegetals de cultiu ecològic.

Botiga
Restaurant en Vilanova de Bellpuig

Bar Restaurant L'Estoneta

Negoci familiar on podem trobar una variada oferta de tapes i racions per gaudir del bon menjar.

Restaurant
Bar en Vilanova de Bellpuig

Bar El Pati

Un lloc fantàstic amb bon ambient, terrassa i espai per als nens.

Bar
Bar en Vilanova de Bellpuig

Bar El Nou Esclat

Un lloc idoni per fer el vermutet o unes tapes amenitzat per música en directe.

Bar
Fleca en Vilanova de Bellpuig

Forn de pa Cal Clarisó

Forn de pa tradicional de tota la vida. Molt recomanable el pa de pessic.

Fleca
Casa rural en Vilanova de Bellpuig

Cal Magí (Habitatge d'Ús Turístic)

Casa de vacances en àmbit rural per a fins 15 persones. Ideal per a gaudir en familia o entre amics.

Casa rural
Casa rural en Vilanova de Bellpuig

Era de Cal Falillo

Casa de turisme rural de qualitat, data de 1776 , totalment restaurada per oferir les comoditats d'avui en dia conservant l'encant d'abans. Capacitat per a 15 persones.

Casa rural

Comentaris (0)